SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته چیست؟ کاربرد و مزایا لورتا SW

آخرین بروزرسانی: 3 فوریه 2025
به نوعی از درمان با نوروفیدبک که از یک فناوری پیشرفته به نام تصویر برداری الکترومغناطیسی با وضوح پایین و وزن‌دهی استاندارد، استفاده می‌کند؛ SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته می‌گویند. در این روش، نواحی خاصی از مغز، به صورت سه بعدی مورد هدف قرار می‌گیرند. بنابراین، پزشکان می‌توانند به صورت دقیق‌تر نسبت به نوروفیدبک‌های استاندارد، ساختارهای عمیق‌تری از مغز را آموزش دهند. به عبارتی، متخصصان این حوزه معتقدند، لورتا نوروفیدبک پیشرفته، روشی پیشرفته‌تر و دقیق‌تر برای ورزش دادن نواحی خاص مغز، در قسمت‌های عمقی‌تر مغز است.
SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته چیست؟
فهرست عناوین محتوا

در بررسی قابلیت‌های SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته، می‌توان متوجه شد که این تکنیک به‌ طور قابل توجهی از فناوری‌های پیشین، فراتر رفته است. این پیشرفت‌ها نتیجه تلاش‌های مستمر در زمینه تحقیق و توسعه روش‌های درمانی جدید بوده است. برای درک بهتر مسیر پیشرفت این فناوری و نحوه بهبود عملکرد این روش درمانی نوین، مطالعه تاریخچه و توسعه لورتا نوروفیدبک، می‌تواند به علاقه‌مندان این روش نوظهور کمک کند؛ تا با روند تکامل این روش درمانی از ابتدا تا امروز آشنا‌تر شوند.

SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته چه کاربردهایی دارد؟

SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته، که یک روش نوروفیدبک چند کاناله است؛ با تصویر برداری الکترومغناطیسی به صورت سه بعدی، به افراد در مواجهه با چالش‌های شناختی، عاطفی، فیزیولوژیکی و یادگیری کمک می‌کند. تحقیقات بسیاری نشان داده‌اند که این روش نوظهور، با تنظیم دقیق‌تر شبکه‌های مغزی، در درمان و مدیریت طیف گسترده‌ای از مشکلات بالینی، از جمله مشکلات عملکردی، چالش‌های یادگیری، نقص توجه و بیش فعالی، اوتیسم، اختلالات خواب، افسردگی، اضطراب، اختلال استرس پس از سانحه و اعتیاد، مؤثر است.

لورتا نوروفیدبک پیشرفته بر خلاف نوروفیدبک‌های استاندارد که سطح مغز را می‌توانند مورد هدف قرار دهند؛ به صورت عمقی‌تر، شبکه‌های عصبی مختلف مغز، یعنی نواحی قشری و زیرقشری را هدف می‌گیرد. این قابلیت، SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته را قادر کرده تا برای کاربردهایی مانند بیماری پارکینسون، مشکلات تعادلی، یا اختلالات خاصی مانند ناتوانی در تصور ذهنی (آفانتازیا) و ناتوانی در شناسایی و بیان احساسات (آلکسیتایمیا)، مؤثرتر باشد. What is Advanced SW LORETA neurofeedback?

یکی از جنبه‌های مهم در درک کامل روش‌های درمانی، بررسی نظرات و تجربیات افرادی است که از این روش‌ها بهره برده‌اند. SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته، یکی از تکنیک‌های نوین است؛ که در زمینه‌های مختلف درمانی مانند اضطراب، افسردگی، ADHD و اختلالات خواب مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای درک بهتر تأثیرات این روش، توجه به نظرات در مورد لورتا نوروفیدبک، می‌تواند دیدگاه‌های مهمی را ارائه دهد؛ که در تحلیل عملکرد این فناوری در درمان اختلالات مختلف، مؤثر واقع می‌شود.

SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته چگونه کار می‌کند؟

اولین مرحله در درمان با لورتا نوروفیدبک پیشرفته، قرار دادن کلاه با الکترود‌های (حسگرها) متصل به آن، روی سر بیمار است. در این کلاه‌ها که عموما از جنس پارچه‌های کشسان هستند؛ از 19 یا 24 حسگر با جنس نقره، استفاده شده است. این حسگرها، به درمانگر کمک می‌کنند که بتواند از نواحی بیشتری از مغز، به طور همزمان استفاده کند. زیرا در روش‌های استاندارد نوروفیدبک، تنها از 2 تا 5 حسگر بهره برده می‌شود. اندازه‌های این کلاه‌ها بسته به سن فرد، از کلاه‌های نوزادی تا کلاه‌های بزرگ‌تر، متغیر است.

این کلاه به همراه حسگرها، به طور محکم به سر فرد متصل می‌شود. از آنجایی که حسگرها از قبل در جای خود قرار گرفته‌اند؛ درمانگران به شکل موثرتر و راحت‌تری، می‌توانند خطاهای مربوط به جایگذاری این حسگرها را کاهش دهند. در زیر کلاه، کابل‌هایی قرار گرفته که بتواند هر حسگر را به کامپیوتر متصل کرده؛ و اطلاعات دریافتی از آنها را برای مشاهده روی مانیتور، آماده کنند. The Different Types of Neurofeedback in NYC – Neurofeedback

در ادامه یک جلسه درمانی با لورتا نوروفیدبک پیشرفته، فرد بازخوردهایی از عملکرد مغز خود دریافت می‌کند. این بازخورد از طریق رایانه، به صورت انیمیشن، بازی ویدیویی یا حتی به شکل نمودارهای میله‌ای، ارائه می‌شود. این فرآیند، به مراجعه کننده کمک می‌کند تا آگاهی بیشتری از وضعیت‌های درونی خود پیدا کرده؛ و تغییرات سالم‌تر و متعادلی ایجاد کند.

اینکه در طول یک جلسه درمانی با لورتا نوروفیدبک پیشرفته، کدام نواحی مغز مورد هدف قرار گیرد؛ بر اساس یک نقشه مغزی (qEEG) مشخص می‌گردد. در واقع، با استفاده از نقشه مغزی و بر اساس علائم بالینی بیمار، یک برنامه درمانی کاملا منحصر به فرد، طراحی می‌شود؛ تا درمان به بهترین شکل ممکن انجام گیرد. علاوه بر این، مراجعه کننده یاد می‌گیرد چگونه به صورت فعال، تکنیک‌های جلسات درمانی خود را بیاموزد. کلید موفقیت در درمان با نوروفیدبک پیشرفته، علاوه بر شناسایی دقیق محل اختلال و علائم بیماری برای آموزش موثر چندین شبکه عصبی، شامل یادگیری دقیق تکنیک‌های آموزش داده شده در طی جسات درمانی می‌باشد.

تفاوت لورتا نوروفیدبک پیشرفته با نوروفیدبک معمولی

برخلاف نوروفیدبک‌های معمولی که عمدتاً بر فعالیت سطحی قشر مغز تمرکز دارند؛ SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته، از الگوریتم‌های خاصی برای ایجاد تصویری سه ‌بعدی از ساختارهای عمقی مغز، مانند هیپوکامپ، استفاده می‌کند. این قابلیت، به متخصصان این حوزه، این امکان را می‌دهد که نواحی خاص مغز را شناسایی کرده؛ و برای درمان اختلالات مشاهده شده در مغز، دقیق‌تر هدف‌گذاری کنند. در واقع، به علت دید عمقی‌تر و دقیق‌تر لورتا نوروفیدبک پیشرفته، این فناوری می‌تواند به ساختارهای عمیق‌تر مغز مانند تالاموس، هیپوکامپ و مخچه دسترسی پیدا کند؛ و در درمان اختلالات پیچیده مانند پارکینسون،  اضطراب، افسردگی، اختلالات نقص توجه، بیش فعالی و حتی اختلالات تعادلی مربوط به مخچه، نتایج بهتری از خود نشان دهد.

آموزش مغز با استفاده از لورتا نوروفیدبک پیشرفته، هدفمندتر انجام می‌شود؛ زیرا با افزایش چندین درصدی دقت در شناسایی نواحی مختل شده مغز، پروتکل‌های آموزشی به صورت منحصر به فردتری ارائه می‌شود! در این حالت، نیازها و شرایط فردی به صورت موثرتری مورد توجه قرار می‌گیرند؛ و اثربخشی درمان افزایش می‌یابد.

علاوه بر این، به دلیل دقت بالاتر، برخی از درمانگران معتقدند که SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته، می‌تواند نتایج سریع‌تر و قابل اعتمادتری نسبت به روش‌های معمولی ایجاد کند. این ویژگی، ممکن است فرایند درمان را تسریع کرده؛ و تاثیرات آن را سریع‌تر قابل مشاهده سازد. طبق تحقیقات، لورتا نوروفیدبک پیشرفته می‌تواند برای درمان اضطراب، افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه، وسواس فکری عملی، اختلالات نقص توجه و بیش فعالی، اوتیسم، بی‌خوابی، آسیب مغزی ناشی از ضربه و همچنین برای مشکلات شناختی و حافظه ناشی از ابتلا به ویروس کووید 19، مورد استفاده قرار گیرد. Dr. Tuttle’s blog – DR. DAN TUTTLE, DC, LCSW

در نهایت، SW لورتا نوروفیدبک پیشرفته، به عنوان یک روش نوین و دقیق در درمان اختلالات مختلف مغزی، پتانسیل زیادی برای بهبود کیفیت زندگی افراد دارد. با توانایی دسترسی به نواحی عمیق‌تر مغز و ارائه پروتکل‌های تخصصی، این فناوری می‌تواند درمان‌هایی مؤثرتر و با نتایج سریع‌تر را نسبت به روش‌های معمولی نوروفیدبک، فراهم کند. به کمک این روش، نه تنها می‌توان مشکلات مرتبط با اختلالات شناختی و احساسی را برطرف کرد؛ بلکه امکان بهبود عملکرد مغز و ارتقاء سلامت روانی نیز فراهم می‌شود. استفاده از این فناوری در آینده‌ای نزدیک، می‌تواند به راه ‌حل‌های جدیدی در درمان اختلالات پیچیده منجر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالعه پیشنهادی

جدیدترین مقالات مرتبط با نوشته فعلی را مطالعه نمایید