اولین علائم پارکینسون چیست؟ | 12 نشانه های بیماری پارکینسون

آخرین بروزرسانی: 5 دسامبر 2024
اولین علائم پارکینسون ممکن است در سنین پایین و به صورت نشانه‌های خفیف تری نمایان شوند که در نگاه اول، ممکن است به راحتی نادیده گرفته شوند. با این وجود بیماری پارکینسون یک بیماری عصبی پیشرونده و شایع، در بین افراد سنین بالای 60 سال است که با علائمی چون لرزش دست، سفت شدن عضلات، کندی و حرکات و عدم تعادل خود را نشان می‌دهد. شناسایی به موقع این علائم می‌تواند در کنترل و کاهش سرعت پیشرفت بیماری پارکینسون کمک کند. در این مقاله به بررسی نشانه های پارکینسون و علائم بیماری پارکینسون از مراحل اولیه تا پیشرفته، و همچنین علائم مرتبط با مصرف داروها خواهیم پرداخت.
اولین علائم پارکینسون چیست؟
فهرست عناوین محتوا

اولین علائم پارکینسون

علائم بیماری پارکینسون چیست؟ علائم پارکینسون در مراحل اولیه معمولاً به صورت خفیف و ناشناخته ظاهرر می‌شود و شامل تغییرات در حرکت و رفتار است؛ که ممکن است در ابتدا به اشتباه با خستگی یا کهولت سن اشتباه گرفته شود. برخی از نشانه های اولیه عبارت‌اند از:

  1. لرزش خفیف در دست یا انگشتان؛ لرزش های غیرقابل کنترل در دست ها و انگشتان فرد مبتلا، ممکن است از اولین علائم پارکینسون باشد که به مرور زمان شدید تر می‌شود.
  2. تغییرات در دست خط؛ کوچک تر شدن نوشته ها و سختی در نوشتن حروف به علت کاهش دقت و کنترل بر حرکات دست و انگشتان هم می‌تواند از نشانه های اولیه پارکینسون باشد.
  3. کاهش حس بویایی؛ برای اولین نشانه پارکینسون، ممکن است حس بویایی خود را از دست دهید که در اکثر مواقع با آلرژی و سرما خوردگی اشتباه گرفته می‌شود، اما این هم یکی از علائم اولیه پارکینسون است.
  4. مشکلات خواب؛ افراد مبتلا به پارکینسون معمولاً دچار مشکلات خواب، به ویژه حرکات غیر ارادی و بی قراری در خواب را تجربه می‌کنند.
  5. سفتی و سختی عضلات؛ احساس سفت شدن و خشکی در عضلات خصوصاً در ناحیه گردن و شانه‌ها یکی دیگر ارز علائم پارکینسون است که باعث محدودیت در حرکت می‌شود.
  6. خستگی مداوم؛ احساس خستگی و کاهش سطح انرژی به طوری که با استراحت های چندین ساعته‌هم بهبود نیابد، می‌تواند از اولین علائم پارکینسون باشد.

دیگر علائم پارکینسون

آگاه باشید که علائم مریضی پارکینسون به مرور زمان پیشرفت می‌کند و ممکن است نشانه‌های دیگری از خود نشان دهند، که به شناسایی این بیماری کمک می‌کنند. برخی از علائم دیگر عبارت‌اند از:

  • کاهش تعادل و اختلال در راه رفتن؛ افراد مبتلا ممکن است بعد از گذشت چند مدت، در هنگام راه رفتن دچار اختلال در تعادل شوند و به سختی قادر به راه رفتن باشند؛ که این مورد علامت پارکینسون میباشد.
  • مشکلات بلع و تکلم؛ در مراحل بعدی، ممکن است بیمار به سختی بتواند غذا را قورت بدهد و دچار دشواری در بلع غذا، یا تغییرات در صدا و تکلم شود؛ که به صورت آهسته و غیرقابل فعم بودن صحبت ها بروز می‌کند.
  • حرکات آهسته؛ یکی از علائم های رایج در پارکینسون، کند شدن حرکات است که به نام برادیکینزی شناخته می‌شود و در انجام فعالیت های روزمره مشکل ایجاد می‌کند.
  • اختلالات هیجانی و افسردگی؛ افراد مبتلا به پارکینسون ممکن است احساس افسردگی و اضطراب هم داشته باشند که به دلیل تغییرات شیمیایی در مغز است.
  • مشکلات در حافظه و تمرکز؛ در برخی موارد، افرادی که به پارکینسون مبتلا هستند ممکن است مشکلاتی در حافظه و تمرکز تجربه کنند، که به زوال عقل پارکینسونی مرتبط است.
  • مشکلات دستگاه گوارش؛ اختلالات گوارشی مانند یبوست نیز از دیگر علائم بیماری پارکینسون است، که به دلیل کاهش فعالیت روده ها اتفاق می‌افتد.

علائم پارکینسون پیشرفته

با پیشرفت کردن بیماری پارکینسون، نشانه های بیماری پارکینسون نیز شدیدتر و فراگیر تر می‌شود و درمان پارکینسون نیز سخت تر میشود؛ در این مرحله بیمار به کمک بیشتری برای انجام فعالیت های روزمره خود نیاز دارد. بعضی از علائم پیشرفته شامل موراد زیر می‌شوند:

لرزش شدید در مراحل پیشرفته تر، لرزش ها افزایش یافته اند و بجز دست ها و انگشتان، تمام بدن را درگیر می‌کند؛ به طوری که کنترل لرزش ها برای بیمار دشوار می‌شود.
از دست دادن تعادل و افتادن مشکلات تعادلی به قدری افزایش می‌یابد که فرد در راه رفتن دچار مشکل جدی می‌شود و به طور مکرر دچار سقوط می‌شود.
سختی در انجام فعالیت های روزانه بسیاری از بیماران توانایی انجام فعالیت روزانه خورد را به صورت مستقل از دست می‌دهند و به کمک نیاز دارند.
اختلالات روانی و زوال عقل در مراحل پیشرفته، ممکن است افراد دچار علائم زوال عقل پارکینسونی شوند و به سختی بتوانند موقعیت‌ها را درک کنند.

علائم پارکینسونیسم دارویی

پارکینسونیسم دارویی بر اثر مصرف داروهای خاص بروز می‌دهد و علائم آن شبیه به بیماری پارکینسون است؛ مصرف داروهای ضد روان‌پریشی یا برخی داروهای دیگر که سطح دوپامین را تحت تاثیر قرار می‌دهند، ممکن است باعث نمایان شدن این نوع علائم شوند.

علائم پارکینسونیسم دارویی شامل موارد زیر می‌شود:

  • لرزش در بدن
  • کاهش حرکات و کندی در انجام فعالیت ها
  • سفتی عضلات
  • مشکلات تعادلی و حرکتی

موراد بالا از علائمی هستند که مانند علائم بیماری پارکینسون شناخته می‌شوند. در صورتی که علائم پارکینسونیسم دارویی پس از مصرف دارویی خاص ظاهر شوند، با قطع یا تغییر دوز دارو ممکن است علائم کاهش یافته یا از بین بروند.

علائم پارکینسون شدید

در مراحل پیشرفته تر، بیماری پارکینسون به مراحل شدیدتری می‌رسد، به حدی که بر تمام جنبه های زندگی بیمار تاثیر می‌گذارد. برخی از علائم پارکینسون شدید عبارت‌اند از:

  1. کاهش توان حرکتی و محدودیت در حرکت
  2. از دست دادن قدرت بیان
  3. از دست دادن کامل تعادل
  4. مشکلات حافظه و زوال عقل پیشرفته
  5. اختلالات شدید در بلع و دستگاه گوارش

چهار علامت اصلی پارکینسون

برخی از علائم به عنوان علائم اصلی این بیماری شناخته می‌شوند که در تشخیص اولیه بیماری کمک زیادی می‌کنند.

  • لرزش: لرزش در دست و انگشتان از علائم اولیه پارکینسون است که ممکن است در حالت استراحت فرد رخ دهد.
  • سفتی و خشکی عضلات: سفتی و خشکی عضلات در ناحیه و شانه و گردن، از دیگر نشانه های پارکینسون است که در گذر زمان شدت می‌یابد.
  • کندی‌ حرکت (برادیکینزی): کاهش سرعت حرکات و دشواری در انجام فعالیت های روزمره از جمله نشانه های اصلی این بیماری است.
  • اختلالات تعادلی: مشکلات تعادلی به تدریج افزایش می‌یابد و شدید تر می‌شود، و بیمار تر حفظ تعادل خود دچار مشکل جدی می‌شود.

به طور کلی از اولین علائم پارکینسون در افراد باید به لرزش های خفیف در دست و پا اشاره کرد. در برخی موارد نشانه های پارکینسون پیشرفته از جمله اختلالات حرکتی شدید و اختلال در تکلم و مشکلات حافظه می توانند تا مدت زیادی مخفی  باقی بمانند. تشخیص علائم بیماری پارکینسون از دیگر بیماری های عصبی در نهایت باید تحت نظر بهترین دکتر پارکینسون در تهران اتفاق بیفتد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *