جدیدترین داروی ضد وسواس | تازه ترین دارو درمان وسواس 2024

آخرین بروزرسانی: 30 نوامبر 2024
با وجود پیشرفت‌های زیادی که در درمان اختلال وسواس فکری به وجود آمده است؛ برخی بیماران در جستجوی داروهای موثرتر و جدیدتر برای وسواس هستند. جدیدترین داروی ضد وسواس که اخیرا معرفی شده و زمان زیادی از ورود آن به بازار دارویی نگذشته است؛ تروریلوژول نام دارد. تازه ترین دارو درمان وسواس، امیدواری زیادی را برای بهبود سریع‌تر و موثرتر ایجاد کرده است. در واقع، داروی جدید وسواس فکری، نوع جدیدی از داروهای قبلی وسواس است؛ که بر گلوتامات تاثیر گذاشته و با تعدیل آن در مسیر انتقال دهنده‌های عصبی، میزان سرتونین مغز را تنظیم می‌کند.
جدیدترین داروی ضد وسواس
فهرست عناوین محتوا

قرص ضد وسواس که به ‌طور خاص برای کاهش علائم وسواس فکری و عملی طراحی شده است؛ نه تنها به بهبود وضعیت بیماران کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند به عنوان یک گزینه درمانی مکمل برای افرادی که به درمان‌های قبلی پاسخ نداده‌اند، عمل کنند.

جدیدترین داروی ضد وسواس؛ داروهای متمرکز بر گلوتامات

داروی تروریلوژول، نوعی داروی تغییر یافته از ری‌لوژول است. ری‌لوژول، دارویی است که قبلاً توسط سازمان غذا و داروی آمریکا، برای درمان بیماری‌هایی با تخریب پیشرونده و غیر قابل ترمیم دستگاه عصبی، تأیید شده بوده است. دانشمندان پس از کشف کردن داروی تروریلوژول از داروی قدیمی ری‌لوژول، درمان سودمندتری برای وسواس فکری عملی بدست آوردند؛ و این را دستاورد بزرگی در زمینه درمان این اختلال محسوب می‌کنند. با این حال، برخی متخصصان معتقدند تروریلوژول زمانی موثر است که در کنار یک روش درمانی دیگر استفاده گردد؛ نه اینکه به تنهایی به‌عنوان درمان اصلی در نظر گرفته شود. OCD Treatment Breakthroughs, New Therapy for OCD | BrainsWay

با وجود اینکه مطالعات زیادی نشان داده‌اند داروی تروریلوژول می‌تواند در درمان وسواس فکری موثر باشد؛ اما هنوز هم به طور کاملا دقیق مشخص نیست این دارو چگونه عمل می‌کند. در واقع، چندین مکانیسم شناخته شده در مغز دارند اما ممکن است مکانیسم‌های دیگری نیز وجود داشته باشد؛ که محققان هنوز از آنها آگاهی نداشته باشند.

نحوه اثر بخشی داروی تروریلوژول بر درمان وسواس فکری

با وجود اینکه سرتونین، به عنوان انتقال دهنده عصبی اصلی در بروز اختلال وسواس فکری عملی شناخته می‌شود؛ متخصصان، ترکیبات شیمیایی دیگری را که در این اختلال نقش دارند، بررسی می‌کنند. یکی از مهم‌ترین این ترکیبات، انتقال دهنده عصبی گلوتامات است. در واقع، از آنجایی که در حال حاضر، تعداد بسیار زیاد و قابل توجهی از بیماران به داروهای تعدیل کننده سرتونین، مقاومت نشان می‌دهند؛ محققان به این نتیجه رسیده‌اند که سرتونین، به تنهایی نمی‌تواند برای تسکین علائم وسواس فکری مورد استفاده قرار گیرد. Are There New Medications For OCD?

بنابراین، داروهایی که اخیرا تولید و معرفی شده‌اند، بر سایر انتقال دهنده‌ها مثل گلوتامات اثر می‌کنند. کاری که جدیدترین داروی ضد وسواس، یعنی داروی تروریلوژول در حال حاضر انجام می‌دهد! در حقیقت، گلوتامات به عنوان انتقال‌ دهنده عصبی اصلی تحریکی در مغز، تحت تاثیر داروی تروریلوژول قرار می‌گیرد؛ و به صورت غیر مستقیم، در تسهیل انتقال سرتونین در سطوح بالاتر مغز نقش مهمی ایفا می‌کند. در واقع گلوتامات، بدین وسیله موجب کاهش علائم وسواس فکری می‌شود.

چقدر از داروی تروریلوژول برای اثرگذاری بر علائم وسواس فکری مصرف کنیم؟

اول از همه، پزشک معالج شما باید این دارو را برای شما تجویز کند؛ و بر اساس وضعیت بیماری و شرایط جسمی و ذهنی شما، دوز مصرفی آن را برای شما تعیین کند. به هیچ عنوان به صورت خودسرانه این دارو را مصرف نکنید. با این حال، شرکت سازنده این دارو با انجام آزمایشات، دوز مصرفی روزانه داروی تروریلوژول را 200 میلی گرم برای اثربخشی موثر بر علائم وسواس فکری در نظر گرفته است.

با وجود پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه داروهای ضد وسواس در سال‌های اخیر، برخی از بیماران ممکن است به دنبال گزینه‌های درمانی غیر دارویی برای مقابله با علائم خود باشند. در این راستا، درمان وسواس فکری بدون دارو به عنوان یک روش جایگزین و مکمل مطرح شده است. این روش‌ها شامل تکنیک‌های روان ‌درمانی (رفتار درمانی)، مدیتیشن و تغییراتی در سبک زندگی هستند که می‌توانند به کاهش علائم کمک کنند.

کتامین، داروی قدیمی با اثر جدید و موثر بر وسواس

کتامین یکی از داروهای مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای بیهوش کردن بیماران در اتاق عمل‌ها و حتی جراحی‌های سرپایی است؛ که از چندین سال پیش با این کاربرد استفاده می‌شده است. عوارض جانبی آن شامل هذیان گفتن، احساس جدا شدن از بدن، توهم‌های بینایی و شنوایی، تهوع و سردرد و حتی لرز می‌باشد. کتامین، علاوه بر کاربرد گفته شده، بر سیستم گلوتامات مغز نیز تاثیر می‌گذارد. سیستم گلوتامات مغز، سیستمی است که بر عملکردهای مهم مغزمانند یادگیری و حافظه دخالت می‌کند. همانطور که گفته شد، بعد از سرتونین، گلوتامات رایج‌ترین انتفال دهنده عصبی تحریکی در مغز است.

داروی کتامین، گیرنده‌هایی در مغز که تحت تاثیر گلوتامات قرار می‌گیرند و سیگنال‌های آن را دریافت می‌کنند؛ مسدود می‌کند و بدین ترتیب، اثراتی بر کاهش علائم وسواس ایجاد می‌کند. در یک آزمایش، دوز کم و کنترل‌شده‌ای از داروی کتامین را به همراه سرم نمکی برای گروهی از بیماران تزریق کردند. اما گروه دیگری از بیماران، تنها سرم نمکی را بدون افزودن کتامین دریافت کردند. New Treatments for OCD Show Promise | NIH Record

پس از آزمایش مشاهده شد، بیمارانی که کتامین دریافت کرده بودند، کاهش سریع‌تری در علائم OCD نسبت به کسانی که سرم نمکی دریافت کرده بودند، نشان دادند. حتی برخی بیماران که کتامین دریافت کرده بودند، می‌خواستند افکار وسواسی داشته باشند اما نتوانستند. این اثرات شگفت انگیز از داروی کتامین، حتی بعد از تجزیه سریع دارو در بدن همچنان ادامه داشتند. با این حال، هنوز دارویی که بر پایه کتامین باشد و بر علائم وسواس فکری تاثیر داشته باشد، وارد بازار دارویی نشده است؛ و همچنان اثرات جدید این داروی قدیمی در حال بررسی و آزمایش است.

در پایان، می‌توان گفت که جدیدترین داروی ضد وسواس که در سال‌های اخیر معرفی شده است، امیدهای زیادی را برای بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی به همراه دارد. این تازه ترین دارو درمان وسواس می‌تواند به‌عنوان یک گزینه درمانی مؤثر، نقشی حیاتی در کاهش علائم این اختلال ایفا کند. با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته، داروی جدید وسواس فکری به‌طور چشمگیری می‌تواند کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد و آنها را به سمت درمان بهتر هدایت کند. امید است که با ادامه تحقیقات و بهبود این داروها، راه‌حل‌های موثرتری برای مقابله با این اختلال در دسترس قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *