با توجه به تجربیات متفاوت افرادی که نوروفیدبک را امتحان کردهاند؛ بسیاری از مردم سوال میکنند که نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است؟ این روش درمانی میتواند برای افرادی که با مشکلاتی مانند اضطراب، بیش فعالی، افسردگی یا اختلالات خواب دست و پنجه نرم میکنند؛ مفید باشد. البته پاسخ به این سوال بستگی به شرایط فردی و نیازهای خاص هر شخص دارد؛ و بهترین راه برای ارزیابی مناسب بودن این درمان، مشورت با یک متخصص نوروفیدبک است.
تجربه یک دانشجوی مبتلا به ADHD از درمان با نوروفیدبک
راشل، دانشجویی که با مشکل بیش فعالی و حواس پرتی دست و پنجه نرم میکرد؛ داستان خود را این گونه روایت میکند: «درمان نوروفیدبک برای من یک نقطه عطف بود. حالا میتوانم بدون اینکه دائماً حواسم پرت شود؛ عمیقاً در درسهایم غرق شوم. انگار مغزم دوباره به پتانسیل کاملش دست پیدا کرده است.»
تحلیل تجربه دانشجوی مبتلا به ADHD و حواس پرتی
تجربه این دانشجو از نوروفیدبک، نشان دهنده تأثیر مثبت این روش در بهبود تمرکز و کاهش حواس پرتی است. در واقع، این دانشجو، تحت درمان با نوروفیدبک، توانسته تمرکز عمیقتری در درسهایش بدست آورد. این بهبود قابل توجه، ممکن است نتیجه توانایی نوروفیدبک در تغییر الگوهای فعالیت مغزی، به ویژه در مناطق مرتبط با توجه و تمرکز، باشد. این تجربه، نمونهای از هزاران موردی هست که نشان میدهد، نورفیدبک میتواند عملکرد روزمره و تحصیلی را به شکل معناداری بهبود ببخشد.
امروزه، به جز افراد مبتلا به بیش فعالی، افراد بسیار زیادی هستند که در زندگی روزمره یا کار و مدرسه، دچار حواس پرتی و عدم تمرکز میشوند. در واقع، در این عصر، تقویت تمرکز و توجه بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. درمان با نوروفیدبک، به عنوان درمانی امیدوار کننده با داشتن رویکردی شخصی سازی شده و جامع برای تقویت تواناییهای شناختی افراد، تلقی میشود. Enhancing Focus and Attention with Neurofeedback Therapy – MyBrainDR
بسیاری از افرادی که نوروفیدبک را تجربه کردهاند؛ گزارش دادهاند که این روش، توانسته است تأثیرات مثبتی در بهبود تمرکز و کاهش اضطراب در آنها ایجاد کند! اما یکی از سوالات رایج این است که آیا نوروفیدبک برای تقویت حافظه نیز مفید است؟ بسیاری از کاربران ادعا کردهاند که بعد از انجام جلسات نوروفیدبک، توانایی آنها در به یادآوری اطلاعات بهبود یافته؛ و تمرکزشان افزایش پیدا کرده است؛ این تجربیات نشان میدهد که نوروفیدبک ممکن است به طور خاص در تقویت کارکردهای شناختی مانند حافظه موثر باشد.
تجربه یک رواندرمانگر در رابطه با درمان بیماران بوسیله نوروفیدبک
در منطقه ما، چند کلینیک نوروفیدبک تاسیس شدهاند؛ اما رفتار برخی درمانگران در این کلینیکها، نگرانیهایی برای من ایجاد کرده است. هزینههای این درمان برای بسیاری از بیمارانی که برای مشاوره به من مراجعه میکنند؛ بسیار بالاست و تحت پوشش بیمه نیست. همچنین، در این روش درمانی، بیماران را به قطع دارو ترغیب میکنند. این اقدامات، باعث مشکلاتی برای بیمارانم، از جمله تشدید علائم یا ایجاد احساس گناه بابت مصرف دارو، شده است.
با وجود شواهدی که نشان میدهد نوروفیدبک ممکن است برای مدیریت بیش فعالی یا سایر بیماریها، مفید باشد؛ روشهای درمانی این کلینیکها، برایم سؤال برانگیز است. تجربهام مرا به این فکر واداشته که آیا این درمان واقعاً اثربخش است یا صرفاً راهی برای کسب درآمد بیشتر است.
تحلیل تجربه رواندرمانگر درباره درمان با نوروفیدبک
هزینههای نوروفیدبک ممکن است برای برخی افراد، بسیار بالا باشد! همچنین، برخی بیمهها، هزینه درمان با نوروفیدبک را پوشش نمیدهند؛ علاوه بر این، در برخی کلینیکها، از بیمار درخواست میشود که داروهای مصرفی خود را قطع کند! باید توجه کنید که هر نوع تغییری در دوز و مقدار داروهای مصرفی، باید کاملا تحت نظر پزشک و با مراقبت کامل انجام شود.
برای برخی بیماریها، درمان نوروفیدبک همزمان با درمان دارویی انجام میشود؛ اما در برخی بیماریها ممکن است درمان دارویی به علت نداشتن تاثیر کافی یا ایجاد مقاومت دارویی، کنار گذاشته شود؛ با این حال، در صورتی که طبق صلاحدید درمانگر، نیاز به تغییر دوز یا قطع مصرف دارو وجود داشت، حتما با پزشک معالج خود مشورت کرده و به هیچ عنوان به صورت خودسرانه داروهای خود را تغییر ندهید.
یکی از عوارض درمان با نوروفیدبک، افزایش موقتی علائم، مثل افسردگی یا اضطراب است! این علائم، به صورت موقتی و طی درمان با نوروفیدبک، ایجاد شده؛ و به مرور، با ادامه درمان، کاهش پیدا میکنند و فرد بهبود مییابد. اگر با ادامه جلسات و گذشت زمان، بهبودی حاصل نشد؛ این احتمال وجود دارد که درمان با نوروفیدبک برای فرد مناسب نباشد. هر گونه تغییر در علائم خود را به درمانگر اطلاع دهید؛ تا روند درمان با مناسبترین تصمیمات، هدایت شود. neurofeedback clinics – legit? scam? : r/Psychiatry
تجربه فرد معتاد به ماری جوانا از درمان با نوروفیدبک
من درمان نوروفیدبک را از سال 2022 آغاز کردم؛ در آن زمان، روزانه ماری جوانا مصرف میکردم؛ و چندین سال بود که این عادت را داشتم! همچنین بیشتر زندگیام با بیش فعالی و عدم تمرکز که تشخیص داده نشده بود؛ دست و پنجه نرم میکردم. من در طول درمانم، مصرف ماری جوانا را متوقف نکردم. زیرا وقتی ماری جوانا مصرف میکردم؛ احساس راحتی بیشتری در محیطهای اجتماعی داشتم. نشخوار فکری نمیکردم؛ و احساس اضطراب کمتری داشتم. با این حال، همه این موارد موقتی بودند؛ و با رفع تاثیر ماری جوانا، به شدت احساس بیچارگی میکردم.
در واقع، متوجه شدم هنگام مصرف ماری جوانا، فردی غیرمولد هستم؛ و این ماده مرا به سمت الگوهای فکری منفی بیشتری سوق میدهد. با پیشنهاد درمانگرم، شروع به قطع مصرف ماری جوانا کردم. در ادامه، با تداوم درمان نوروفیدبک، تغییرات بزرگی را مشاهده کردم.
تحلیل تجربه فرد معتاد به ماری جوانا تحت درمان با نوروفیدبک
مصرف مواد مخدر و روان گردان، مانند ماری جوانا، میتواند نتیجه درمان با نوروفیدبک را تغییر دهد. با اینکه در زمان اعتیاد، نوروفیدبک میتواند مغز را آموزش دهد و تاثر بگذارد؛ اما کاهش یا قطع مصرف مواد مخدر، ممکن است تأثیرات بهتری داشته باشد. در واقع، یکی از کاردبردهای نوروفیدبک، کمک به افراد درگیر اعتیاد، برای ترک این مواد و آموزش مغز جهت جلوگیری از عود مجدد این بیماری است. علاوه بر این، تمرکز از دست رفته افراد، در زمان اعتیاد، با استفاده از نوروفیدبک، میتواند قابل برگشت باشد. Cannabis use & Neurofeedback : r/Neurofeedback
در نهایت، تجربیات افراد از نوروفیدبک نشان میدهد که این روش درمانی میتواند تأثیرات متفاوتی بر افراد مختلف داشته باشد. برخی از کاربران از نتایج چشمگیر در کاهش اضطراب، بهبود تمرکز و حتی تقویت حافظه خبر دادهاند؛ در حالی که دیگران ممکن است تغییرات کمتری را تجربه کنند. این موضوع اهمیت مشورت با متخصصان نوروفیدبک و ارزیابی شرایط فردی هر شخص را بیش از پیش نمایان میسازد. به طور کلی، نوروفیدبک به عنوان یک روش نوین درمانی، با وجود مزایای احتمالی، نیازمند تحقیق و بررسی دقیقتر در زمینههای مختلف است؛ تا بتوان از آن به بهترین نحو برای بهبود سلامت روانی و شناختی استفاده کرد.