نوروفیدبک برای چه سنی مناسب است؟

آخرین بروزرسانی: 15 ژانویه 2025
یکی از روش‌های درمانی نوین که در سال‌های اخیر، به طور فزاینده‌ای در حوزه بهبود عملکرد مغز و درمان اختلالات روانی و رفتاری مورد توجه قرار گرفته است؛ درمان با روش نوروفیدبک است. در روش درمانی نوروفیدبک، از بازخوردهای لحظه‌ای برای هر فعالیت مغزی استفاده می‌شود؛ تا الگوهای غیرعادی مغز، شناسایی و اصلاح گردد. استفاده از نوروفیدبک، هیچ محدودتی از لحاظ سنی ندارد. با این حال، انتخاب سن مناسب برای شروع درمان، اکثرا سن 5 یا 6 سالگی در نظر گرفته می‌شود. درک نحوه عملکرد این روش و تاثیر آن بر گروه‌های سنی مختلف، به ویژه کودکان و بزرگسالان، می‌تواند راهنمای خوبی برای استفاده مؤثر از نوروفیدبک باشد.
نوروفیدبک برای چه سنی مناسب است؟
فهرست عناوین محتوا

نوروفیدبک برای سنین مختلف، از کودکان بالای 5 یا 6 سال گرفته تا بزرگسالان، مناسب است؛ و می‌تواند در مدیریت مشکلاتی مانند اختلالات خواب و نقص توجه کمک کند. با این حال، همان‌ طور که در هر درمانی ممکن است عوارض جانبی بیماری چالش برانگیز باشند؛ در مورد نوروفیدبک نیز این پرسش مطرح است که آیا نوروفیدبک عوارض جانبی دارد؟ این نکته می‌تواند برای بسیاری از افراد به ‌ویژه کسانی که به دنبال روش‌های درمانی غیر تهاجمی هستند؛ بسیار مهم و تعیین کننده باشد.

نوروفیدبک برای چه گروه‌های سنی مناسب است؟

همانطور که می‌دانید، نوروفیدبک نوعی روش درمانی است که می‌تواند بدون نیاز به دارو، مشکلاتی مانند اختلالات یادگیری، بیش‌ فعالی (ADHD)، اضطراب، میگرن، افسردگی، اعتیاد و استرس را با موفقیت درمان کند. این روش که ایمن و غیر تهاجمی است؛ برای تمام گروه‌های سنی از کودکان گرفته تا سالمندان مناسب می‌باشد. به طور کلی، نوروفیدبک برای همه سنین ایمن و موثر واقع شده است؛ اما یک شرط اساسی وجود دارد. فردی که تحت درمان با نوروفیدبک قرار می‌گیرد، باید بتواند دستورات را دنبال کرده و از آنها پیروی کند. Neurofeedback UK Treatment | BrainTrainUK

همچنین، باید بتواند حداقل به مدت 15 دقیقه، بی حرکت بنشیند. برخی پزشکان، توصیه می‌کنند؛ استفاده از نوروفیدبک از سن 5 یا 6 سالگی آغاز شود.جلسات نوروفیدبک، کسل کننده و غیر قابل تحمل نیستند؛ و معمولا شامل انجام فعالیت‌هایی مانند تماشای ویدئو یا بازی‌های ویدئویی می‌شوند. تعداد جلسات مورد نیاز به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما به طور کلی حدودا 30 الی 40 جلسه برای بیماری‌های مختلف ممکن است نیاز باشد. برای دستیابی به بهترین نتایج، جلسات باید به طور منظم و حداقل دو بار در هفته برگزار شوند. Neurofeedback Therapy ADHD

پایه و اساس روش درمانی نوروفیدبک، بر مبنای روش بیوفیدبک می‌باشد. نوروفیدبک بیشتر برای مشکلات مربوط به اعصاب و روان، به‌ ویژه برای مدیریت مشکلاتی مانند اختلالات خواب، نقص توجه و رفتارهای تکانشی مؤثر است. با این حال، درک تفاوت نوروفیدبک با بیوفیدبک، می‌تواند به انتخاب بهتر روش درمانی کمک کند؛ چرا که هر دو تکنیک با وجود شباهت‌ها، اهداف و کاربردهای متفاوتی دارند.

نوروفیدبک از چه سنی قابل اجرا است؟

اتحادیه بین المللی گواهی نامه بیوفیدبک (BCIA)، استفاده از درمان‌هایی با پایه بیوفیدبک، مانند نوروفیدبک را برای تمامی سنین مناسب در نظر گرفته است! با این حال، همانطور که گفته شد، توصیه‌های عمومی این است که آموزش نوروفیدبک یا بیوفیدبک از حدود سنین 5 تا 6 سالگی، شروع شود. در این سن، کودکان توانایی پیروی از دستورات روان درمانگر را داشته و می‌توانند برای مدتی بی حرکت بنشینند؛ همچنین، برای کودکانی که دارای مشکلات رشدی پیچیده هستند، یا افرادی که نیاز به آماده ‌سازی بیشتری دارند؛ می‌توان با همکاری تیم کار درمانی، یک برنامه جامع و یکپارچه طراحی کرد تا کودکان برای شروع تمرینات مغزی، آمادگی بیشتری داشته باشند. From what age can NF / EEG biofeedback be administered?

امروزه، نوروفیدبک به ‌عنوان یک روش درمانی نوین، پیشرفته و غیر تهاجمی، به سرعت در حال گسترش است؛ و توانسته توجه بسیاری از افراد و متخصصان حوزه بیماری‌های روان را به خود جلب کند. این روش با هدف تنظیم و بهبود عملکرد مغز از طریق بازخوردهای لحظه به لحظه، به افراد کمک می‌کند تا الگوهای غیر عادی مغز خود را شناسایی و اصلاح کنند. با توجه به مزایای متعدد نوروفیدبک، این روش برای افراد در تمامی سنین، از کودکان 5 یا 6 ساله تا بزرگسالان، قابل استفاده است.

با این حال، انتخاب سن مناسب برای شروع درمان می‌تواند تأثیر زیادی در اثر بخشی آن داشته باشد. در نهایت، تصمیم برای استفاده از نوروفیدبک باید با توجه به ویژگی‌های فردی، نوع اختلال و مشورت با  روانپزشکان با تجربه و متخصصین بهداشت روان صورت گیرد؛ تا نتایج به بهترین شکل ممکن حاصل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالعه پیشنهادی

جدیدترین مقالات مرتبط با نوشته فعلی را مطالعه نمایید