درمان وزوز گوش با rTMS: درمان تینیتوس با آر تی ام اس

آخرین بروزرسانی: 19 دسامبر 2024
یکی از اختلالات شایع شنوایی، وزوز گوش یا تینینوس است؛ که بدون وجود منبع خارجی برای صدا، صداهای غیر واقعی در گوش فرد شنیده می‌شود. عوامل متعددی در بروز این اختلال سهیم هستند! ممکن است این مشکل ناشی از آسیب به گوش داخلی باشد؛ یا به علت اختلالات عصبی یا استرس‌های روانی بروز کرده باشد. این وضعیت، به شکلی مزمن و آزار دهنده ادامه پیدا می‌کند. معمولا همراه با وزوز گوش، احساسات ناخوشایند و اضطراب در فرد بروز می‌کند؛ که کیفیت زندگی اشخاص را تحت تاثیر قرار می‌دهد. درمان‌های متفاوتی برای این مشکل وجود دارد؛ که یکی از تاثیرگذارترین درمان‌های نوین، rTMS محسوب می‌شود.
درمان وزوز گوش با rTMS
فهرست عناوین محتوا

مکانیسم درمان وزوز گوش با rTMS

یکی از نوین‌ترین روش‌های درمانی که در سال‌های اخیر، توجه زیادی را به خود جلب کرده است؛ تحریک مغناطیسی ترانس ‌کرانیال با فرکانس تکراری (rTMS) است. این روش، کاملا غیر تهاجمی می‌باشد. در واقع با استفاده از میدان مغناطیسی و بدون بیهوشی، مناطقی از مغز که در پردازش صدا و شنوایی نقش دارند؛ تحریک می‌شوند تا عملکردشان تغییر کند. طبق تحقیقات زیادی که در سال‌های اخیر، در زمینه تاثیر rTMS بر درمان وزوز گوش انجام شده است؛ پتانسیل بالای این روش در درمان علائم وزوز و بهبود کیفیت زندگی بیماران مشخص گردیده است.

همانطور که گفته شد؛ یکی از روش‌های نوین مورد بررسی در درمان وزوز گوش، تحریک مغناطیسی فراجمجمه‌ای مکرر (rTMS) است که با هدف تعدیل فعالیت‌های غیرطبیعی در مناطق مغزی مرتبط با وزوز گوش به کار می‌رود. اما برای درک بهتر جایگاه این روش، لازم است بدانید تفاوت rTMS با tDCS چیست؟ و عملکرد هر کدام را مورد بررسی قرار دهید. این مقایسه می‌تواند به شفاف‌تر شدن مزایا، معایب و کاربردهای هر کدام در درمان وزوز گوش و سایر اختلالات کمک کند. rTMS Treatment For Tinnitus in London

نحوه عملکرد rTMS در درمان وزوز گوش

در پروتکل تحریک مغناطیسی فرا جمجمه‌ای، نواحی مختلف مغز که در بروز وزوز گوش موثرند؛ هدف قرار داده می‌شوند. در ادامه، از فرکانس‌های الکترومغناطیسی هم به صورت تحریک کننده و هم به صورت مهار کننده به طور همزمان استفاده می‌شود. هدف این درمان، کاهش شدت علائم وزوز گوش، به واسطه تغییر فعالیت در قشر شنوایی مغز است. Implications of Transcranial Magnetic Stimulation as a Treatment Modality for Tinnitus – PMC

در افرادی که از وزوز گوش رنج می‌برند، نواحی از قشر مغز که مسئول پردازش پیام‌های صوتی هستند؛ به صورت غیر طبیعی فعال می‌شوند؛ برای درمان وزوز گوش، میزان فرکانس امواج الکترومغناطیس، شدت این امواج، تعداد جلسات و مدت زمان هر جلسه، بسته به نیازهای فردی اشخاص مختلف، می‌تواند متفاوت باشد.

آیا rTMS برای درمان وزوز گوش کاملا موثر است؟

اگرچه نتایج درمان با rTMS، در افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد؛ اما تجربیات افراد بسیاری نشان داده است که rTMS می‌تواند درمان موثری برای وزوز گوش مزمن محسوب شود. به عبارتی، با وجود اینکه تحقیقات بسیاری، پتانسیل مثبت این درمان را ثابت کرده‌اند؛ اما همه بیماران، با دریافت rTMS، کاهش معناداری در در علائم خود تجربه نکرده‌اند. بنابراین، دانشمندان در حال انجام تحقیقات بیشتر، در این زمینه هستند.

تحریک مغناطیسی فراجمجمه‌ای مکرر (rTMS) به‌عنوان یکی از روش‌های نوین و غیرتهاجمی برای درمان وزوز گوش شناخته می‌شود که با تنظیم فعالیت‌های مغزی غیرطبیعی، به کاهش علائم این اختلال کمک می‌کند. با این حال، برای اطمینان از اثربخشی این روش، انتخاب مناسب‌ترین نوع TMS اهمیت زیادی دارد. اگر می‌خواهید بدانید بهترین نوع TMS چیست؟ و چه عواملی در تعیین آن مؤثرند، بررسی ویژگی‌ها و کاربردهای هر روش می‌تواند دیدگاه دقیق‌تری ارائه دهد.

آیا ترکیب درمان rTMS با سایر درمان‌های وزوز گوش، تاثیر بهتری دارد؟

بر اساس آزمایشات انجام شده، استفاده از rTMS به صورت همزمان با سایر روش‌های درمانی؛ می‌تواند بسیار مفید باشد. استفاده همزمان از rTMS و درمان‌های دارویی، یا حتی سایر روش‌های درمانی غیر تهاجمی که بر مغز اثر می‌گذارند؛ یا حتی پروتکل تحریک متفاوتی دارند، می‌تواند تاثیر به سزایی در بهبود وزوز گوش داشته باشد. Transcranial electric and acoustic stimulation for tinnitus

آیا درمان با rTMS دائمی است؟

طبق بررسی‌های انجام شده، rTMS عموما به صورت موقتی، علائم وزوز گوش را تسکین می‌دهد؛ و اثرات آن غالبا به صورت دائمی نیست. علائم وزوز گوش، ممکن است طی چند هفته تا چند ماه بعد پایان یافتن جلسات rTMS، مجددا بروز پیدا کنند. پزشک برای اینکه مزایای استفاده از rTMS را طولانی‌تر کند؛ توصیه می‌کند از درمان‌های نگهدارنده استفاده شود. این درمان‌های نگهدارنده شامل جلسات اضافه‌تر rTMS یا حتی سایر مداخلات درمانی می‌باشد؛ که به ماندگاری درمان و حفظ بهبودی بیماران کمک می‌کند. به طور خلاصه، rTMS عموما تسکین موقتی از وزوز گوش را ارائه می‌دهد؛ و ممکن است بعد از مدتی علائم بیماری بازگردند.

درمان وزوز گوش با rTMS یکی از رویکردهای نوین و امیدوارکننده در حوزه پزشکی است؛ که با هدف بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش علائم این اختلال به کار گرفته می‌شود. هرچند نتایج مطالعات نشان می‌دهند که این روش به ‌تنهایی ممکن است نتایج چشمگیری نداشته باشد؛ اما ترکیب آن با دیگر شیوه‌های درمانی می‌تواند افق‌های تازه‌ای در مدیریت وزوز گوش ایجاد کند. با ادامه تحقیقات و بهبود پروتکل‌های درمانی، rTMS می‌تواند به ابزاری مؤثرتر در کمک به بیمارانی که از این مشکل رنج می‌برند، تبدیل شود. Repetitive transcranial magnetic stimulation on chronic tinnitus

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *