درمان پارکینسون با TMS | نحوه درمان پارکینسون با تی ام اس

آخرین بروزرسانی: 14 دسامبر 2024
یکی از کاربردهای مهم روش درمانی تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS)، که در سال‌های اخیر برای درمان اختلالات عصبی و روانی مورد توجه قرار گرفته است؛ درمان بیماری پارکینسون است. بیماری پارکینسون که یک اختلال عصبی پیش رونده است و با کاهش تحرک، لرزش و سفتی عضلات مشخص می‌گردد؛ به درمان با TMS، پاسخ داده است. در واقع، TMS به وسیله پالس‌های مغناطیسی، نواحی خاصی را در مغز تحریک می‌کند؛ علائم بیماری را کاهش می‌دهد و بر کیفیت زندگی بیماران می‌افزاید.
درمان پارکینسون با TMS
فهرست عناوین محتوا

نحوه درمان پارکینسون با تی ام اس

طبق تحقیقاتی که در زمینه درمان پارکینسون با TMS انجام شده است؛ مشخص شده است که این روش، می‌تواند سبب بهبودهایی در حرکات موتوریک بیماری شود. این اثر بخشی در درمان پارکینسون با TMS، زمانی که بیمار به طور منظم تمرینات ورزشی خاصی را انجام دهد، افزایش می‌یابد. علاوه بر این، طبق سایر تحقیقات، تحریک دو ناحیه از مغز که با حرکت مرتبط است به جای یک ناحیه، بهتر می‌تواند علائم محوری بیماری پارکینسون را کاهش دهد. همچنین، بیمارانی که به طور مستمر، حدود یک ماه یا بیشتر، درمان TMS را دریافت می‌کنند و در کنار آن، تمرینات ورزشی هوازی را به طور منظم انجام می‌دهند؛ به بهبود قابل توجهی می‌رسند و این بهبودی مدت زمان بیشتری ادامه می‌یابد.

درمان پارکینسون با تحریک مغناطیسی ترانس ‌کرانیال (TMS)، به‌ طور مؤثر به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک می‌کند. در سایر اختلالات روانی مانند افسردگی نیز، TMS به‌عنوان یک گزینه مؤثر در درمان مطرح است. در واقع، اگرچه داروهای ضد افسردگی در بسیاری از موارد برای درمان افسردگی مؤثر هستند، اما سؤال اینجاست که درمان افسردگی با قرص ضد افسردگی بهتره یا TMS؟ این موضوع، یکی از مباحث مهم در درمان‌های روان ‌شناختی است که نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد. TMS Therapy for Parkinson’s Disease in South FL | My TMS

آیا استفاده از TMS، همه علائم پارکینسون را درمان می‌کند؟

تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان داده است، TMS علائم پارکینسون نوع آکینتیک رژید را بهتر درمان می‌کند. در این نوع پارکینسون، بیماران حرکات کند و سفتی عضلانی را تجربه می‌کنند. اما درمان با TMS، در علائم پارکینسون نوع لرزش مسلط، نمی‌تواند به خوبی تاثیر گذار باشد. هنوز مشخص نیست که چرا تاثیر TMS بر انواع پارکینسون متفاوت است. با این حال، درمان این بیماری با TMS، امیدواری زیادی را برای مبتلایان به ارمغان آورده است. مهم است بدانید که زمان استفاده از درمان TMS، نیاز به تصمیم پزشک شما دارد؛ و معمولا زمانی که داروها و جلسات فیزیوتراپی کارایی لازم را برای بیمار نداشته‌اند، توصیه می‌شود. BrainsWay’s Deep TMS Treatment For Parkinson’s Disease

به طور کلی، استفاده از TMS برای انواع پارکینسون، به عوامل مختلفی وابسته است. اول از همه، نوع بیماری پارکینسون و علائم غالب در بیماری، می‌توانند تعیین کنند که آیا استفاده از TMS، تاثیر مطلوبی دارد یا خیر. همچنین شدت علائم در بیماری، فاکتور مهمی است که پزشکان برای شروع درمان TMS در نظر می‌گیرند. از طرفی، اگر بیماران در شرایط خاصی مانند بارداری باشند یا ایمپلنت‌های فلزی در ناحیه سر داشته باشند، یا اینکه، مبتلا به اختلال مغزی خاصی باشند؛ ممکن است امکان بهره‌مندی از این درمان را نداشته باشند.

با وجود اینکه TMS، به یک درمان امیدوار کننده برای مبتلایان به پارکینسون تبدیل شده است؛ اما باید تحت نظر پزشک متخصص در این حوزه و با دقت زیاد استفاده شود تا از مناسب بودن شرایط بیمار برای این درمان اطمینان حاصل گردد.

چه زمانی از TMS برای درمان پارکینسون استفاده کنیم؟

از عواملی که بیمار را به کاندید مناسبی برای دریافت درمان TMS تبدیل می‌کند، می‌توان به بروز علائم شدید که توانایی‌ها و فعالیت‌های روزانه بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد و زندگی را برای بیمار دشوار می‌سازد؛ و همچنین، افزایش حرکات غیر ارادی و لرزش‌ها، اشاره کرد. برخی پزشکان از معیارهای خاصی برای تعیین نیاز به درمان TMS استفاده می‌کنند؛ برای مثال، در صورتی که دوزهای دارویی که بیمار در روز مصرف می‌کند به چهار یا بیشتر برسد، پزشک استفاده از درمان TMS را به بیمار پیشنهاد می‌دهد.

با این حال، عموما TMS به تنهایی برای بهبود علائم استفاده نمی‌شود و در اکثر مواقع، با سایر درمان‌ها ترکیب می‌شود تا اثرگذاری بهتری داشته باشد. مثلا، پزشکان به بیماران توصیه می‌کنند در کنار جلسات TMS، انجام فعالیت‌های را هوازی را در برنامه روزانه خود قرار دهند؛ تا با تقویت عضلات و بهبود ارتباط بین مغز و سایر قسمت‌های بدن، از درمان خود بهترین نتیجه را بگیرند.

آیا درمان پارکینسون با TMS می‌تواند در بهبود عملکرد حرکتی موثر باشد؟

در TMS، پالس‌های مغناطیسی به نواحی خاصی از مغز که مربوط به حرکت هستند، ارسال می‌شوند؛ به این ترتیب، فعالیت عصبی در مغز تنظیم و تعدیل می‌شود و علائم حرکتی پارکینسون مانند لرزش و سفتی عضلات کاهش می‌یابد. همچنین، سرعت راه رفتن در بیماران بهبود می‌یابد. طبق مطالعات، حتی یک جلسه درمان TMS با فرکانس بالا، می‌تواند تاثیر مثبتی بر سرعت راه رفتن ایجاد کند. بهبودهای ناشی از TMS، می‌تواند از یک تا چند ماه بعد از درمان ادامه یابد؛ که این امر، نشان دهنده تاثیرات پایدار این روش درمانی است.

درمان بیماری پارکینسون با تحریک مغناطیسی ترانس‌ کرانیال (TMS)، می‌تواند به ‌طور مؤثر علائم حرکتی و حتی در مواردی علائم غیر حرکتی بیماران را کاهش دهد. مشابه این روش درمانی پارکینسون، درمان وسواس با rTMS نیز نتایج امیدوارکننده‌ای برای بیماران داشته است. در واقع، rTMS نه ‌تنها برای بهبود علائم حرکتی در پارکینسون، بلکه برای درمان اختلالات روانی مانند وسواس نیز کاربرد دارد؛ که نشان‌دهنده پتانسیل بالای این تکنولوژی در طیف وسیعی از مشکلات عصبی است.

چه تعداد از جلسات TMS برای درمان پارکینسون مناسب است؟

به طور کلی، نمی‌توان تعداد جلسات مشخصی را برای همه بیماران در نظر گرفت. عوامل زیادی، تعداد جلسات لازم برای بهبودی قابل ملاحظه با این روش را تعیین می‌کنند. مسلم است که بیماران با علائم شدیدتر، به جلسات بیشتری نیاز دارند. همچنین، نوع علائم مانند لرزش، سفتی عضلات و کندی حرکات، برای تعیین تعداد جلسات بسیار مهم هستند. علاوه بر این، برخی بیماران واکنش متفاوتی به درمان نشان می‌دهند و ممکن است تعداد جلسه کمتری برای آنها نیاز باشد. حتی هدف درمان مثل کاهش لرزش، یا برقراری بهبود کلی در عملکرد حرکتی، می‌تواند تعیین کند چه تعداد جلسه مورد نیاز بیمار است. Can You Treat Parkinson’s Disease With TMS Therapy?

مدت زمان هر جلسه، حدودا 30 دقیقه طول می‌کشد و عموما چند جلسه در هفته برگزار می‌شود؛ در نهایت، درمان پارکینسون با تحریک مغناطیسی ترانس‌ کرانیال (TMS) به‌عنوان یک روش نوین و غیرتهاجمی می‌تواند گزینه‌ای مؤثر برای کاهش علائم حرکتی و بهبود کیفیت زندگی بیماران باشد. با وجود اینکه تحقیقات اولیه نتایج امیدوار کننده‌ای را نشان داده‌اند؛ همچنان نیاز به مطالعات بیشتر برای بررسی اثرات بلند مدت و تطابق این روش با انواع مختلف پارکینسون وجود دارد.

به‌ طور کلی، استفاده از TMS در ترکیب با دیگر روش‌های درمانی مانند دارو درمانی و توانبخشی می‌تواند به بهبود قابل توجهی در وضعیت بیماران منجر شود. این روش باید تحت نظر پزشک متخصص و با دقت انجام شود تا به‌ طور کامل از مزایای آن بهره ‌برداری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *